Aktuality

Pořiďte si koupací jezírko

Koupaci jezírkoPokud máte na zahradě velké volné místo, jistě uvažujete jak jej využít. Jednou z možností je pořízení koupacího jezírka. Nejen, že se v něm můžete v horkých letních dnech osvěžit, ale navíc jde o velmi vhodnou dekoraci, která projasní vaši zahradu.

Právě teď je vhodné nad vybudováním koupacího jezírka začít přemýšlet a připravit se tak na letní sezónu.

Mějte na paměti, že koupací jezírka jsou velmi náročná na plochu. Ta musí být dostatečně velká, abyste si v jezírku mohli případně zaplavat. Velice je důležité, aby jste jezírko nevystavěly na severní straně domu. A to z toho důvodu, že se na severní straně málo svítí slunce a ohřívání vody bylo tak více náročné. Rozhodně jej nestavte ani blízko listnatých stromů, protože z něj padá listí a ve vodě by mohlo dojít k přemnožení řas.

V koupacím jezírku se velmi často objevují také vodní rostliny. Proto není vhodné, aby bylo jezírko v neustálém stínu. Mějte na paměti, že i rostliny potřebují sluneční světlo.

 

Datum: 12.3.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.