Aktuality

Praktické dekorace pro koupací jezírko

Osvětlení jezírka

Osvětlení jezírka

Koupací jezírko je nádherným prvkem zahrady, který má svým majitelům přinášet klid a harmonii. Přestože jde v první řadě o funkční prostor sloužící pro osvěžení a relaxaci, tak zároveň slouží i jako významný dekorační prvek celé zahrady. Zvýšit jeho dekorativní hodnotu můžete pomocí vhodně zvolených dekoračních prvků. A že je z čeho vybírat.

Vodní Rostliny

Vodní rostliny jsou pro koupací jezírko samozřejmě nezbytností, protože výrazným způsobem pomáhají čistit vodu v jezírku. Proto se vybírají především takové rostliny, které jsou v tomto přeborníky. Tyto přirozené čističe pak můžete doplnit jinými druhy vodních rostlin, které sice k čištění vody tolik nepomáhají, ale jsou velmi pěkné na pohled.

Zvolit můžete například královnu vodních rostlin, leknín. Lekníny vytvářejí na hladině jezírka klidný a harmonický vzhled a zároveň poskytují stín pro ryby a další vodní živočichy. Krásně vypadají také kosatce, výrazné pobřežní rostliny, které dodají břehům jezírka barvu a strukturu. Přirozený vzhled koupacímu jezírku pak přidá rákosí nebo orobinec.

Kameny

Přírodní kameny a balvany dodávají jezírku strukturu a charakter. Asi nejlépe se uplatní v podobě menších kamínků na březích koupacího jezírka. Nejen že dodají jezírku přirozený vzhled, ale také poslouží k zakrytí jezírkové fólie. Tyto malé oblázky můžete doplnit většími valouny nebo velkými solitéry, kterou mohou zároveň sloužit jako skvělé místo pro opalování.

Fontány a vodopády

Stejně jako již dva výše zmíněné dekorační prvky plní i fontány a vodopády u koupacího jezírka dvě funkce. Hned na první pohled je vidět, že jde o dekorace, které mají jezírko zkrášlit a zároveň oživit. Ovšem mnohem důležitějším úkolem těchto dekorací je zajišťovat cirkulaci vody, a tím pádem i provzdušňování vody v koupacím jezírku.

Osvětlení

Dekorativní a zároveň i praktickou funkci plní také osvětlení, které nejenže zvyšuje bezpečnost kolem jezírka v noci, ale také umocňuje jeho krásu a vytváří kouzelnou noční atmosféru.

Datum: 30.9.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.