Aktuality

Vývoj zahradních jezírek

Stavba jezírka

Stavba jezírka

Pokud stavíte dům se zahradou nebo se chystáte na rekonstrukci stávající zahrady, jistě také přemýšlíte o tom, zda do ní zakomponujete také nějakou vodní nádrž, např. bazén, okrasné jezírko nebo přírodní jezírko vhodné ke koupání. Poptávka po těchto vodních prvcích neustále narůstá, a to jednak díky výhodám, které voda v zahradě přináší, jednak tomu přispívá také dostupnost materiálů potřebných pro stavbu jezírka.

Pokud si chtěl někdo o několik desítek dříve postavit na své zahradě jezírko, musel k tomu použít to, co bylo k dispozici. Na stavbu jezírka se tak používali např. plechové vany, různé dostupné fólie nebo silnější igelit. Výjimkou nebyla ani betonová zahradní jezírka, která měla tu výhodu, že jste si mohli zvolit libovolný tvar a jeho výdrž byla mnohonásobně větší než u jiných jezírek. Ať už jste se tehdy rozhodli pro jakékoliv jezírko, museli jste na to být dostatečně zruční a mít také dostatek času.

Zato postavit si jezírko dnes, to není skoro žádná věda. Výhodou dnešní doby je tedy široká nabídka nejrůznějších materiálů, ze kterých lze stavbu jezírka realizovat. Samozřejmě bez práce se to neobejde, a pokud se rozhodnete postavit si jezírko větších rozměrů, je lepší svěřit takovou to práci profesionálům. A to platí především v případě, kdy se rozhodnete postavit si koupací jezírko. To má svá specifika a úskalí, kterých si každý laik nemusí být vědom.

Při stavbě koupacího jezírka si tedy rozhodně nevystačíte s vědomím toho, že musí být rozděleno na dvě části (regenerační a koupací) a že v některých případech je možné obejít se bez jezírkové techniky. Profesionálové, kteří mají za sebou už nespočet staveb koupacích jezírek, vám na základě svých zkušeností mohou poradit, jak by jezírko mohlo vypadat ještě lépe a jak nejjednodušeji zajistit péči o jezírko během provozu.

Datum: 12.2.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.