Aktuality

Koupací jezírko nebo bazén? Rozhoduje vzhled?

Koupací jezírko

Koupací jezírko

Pokud patříte mezi majitele větších zahrad, určitě jste už přemýšleli o tom, jestli do ní nepřidat vodní prvek. Ale jaký? Podle letošního léta by rozhodně stálo za to, vybudovat si na své zahradě bazén. Ale co když ten vzhledově vůbec nebude do zahrady zapadat? Řešení by mohlo být jednoduché, přírodní koupací jezírko, ale nebude starost o něj daleko složitější?

Jedna i druhá varianta má své pro i proti. Záleží tedy jen na vás, ke kterému řešení se nakonec přikloníte.

Při rozhodování, zda si nechat na zahradě vybudovat koupací jezírko nebo klasický bazén hraje jednu z hlavních rolí přirozený vzhled. Tedy to, jak nová stavba zapadne do vaší zahrady. Bazén či jezírko by v zahradě mělo vypadat přirozeně, jako kdyby tam odjakživa patřilo.

Takhle se zdá, že ideální volbou by mělo být přírodní koupací jezírko, ale i zabudovaný bazén, pokud je do zahrady vhodně zabudován a je vyřešeno i jeho okolí, může v zahradě vypadat přirozeně. Dobrý pozor si v tomto případě dejte na použitý materiál, ale také na tvary a barvy. Vše by mělo být sjednoceno a perfektně do sebe zapadat. V okolí bazénu, tj. např. na cestičky vedoucí okolo bazénu, by měl být použit stejný materiál, který jste použili při stavbě terasy, zpevněných cest apod..

Také tvar bazénu je důležitý. Aby vše vypadalo přirozeně, měl by být jeho tvar sladěný s liniemi v zahradě. Vyskytují-li se tedy ve vaší zahradě spíše zvlněné záhony, rozhodně bude lepší volit spíše nepravidelný tvar bazénu. Naopak do formálnějšího typu zahrady lépe zapadne bazén pravoúhlý.

Stejné pravidlo platí i pro koupací jezírko, vše by mělo být řešeno tak, aby zahrada vypadala co nejvíce přirozeně. Výhodou přírodního jezírka je, že pokud máte dostatečně velkou zahradu, můžete si s jeho tvarem libovolně pohrát. Nejste omezeni žádným předem daným tvarem, navíc můžete k jezírku přidat např. vodní kaskády.

Datum: 14.9.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.