Aktuality

Koupací jezírka a bezpečnost

Jezírko na zahradě

Jezírko na zahradě

Téměř žádná velká zahrada se neobejde bez většího či menšího jezírka, které představuje jeden z nejpříjemnějších prvků v zahradě. Na druhou stranu ale jezírko, jak okrasné tak i určené ke koupání, představuje pro malé děti či zvířata velké nebezpečí. Naštěstí existuje několik zaručených tipů, díky kterým se nebezpečí úrazu dá výrazně zmírnit.

Způsob zabezpečení jezírka samozřejmě ovlivňuje několik hledisek, mezi které patří například věk dětí nebo obnos peněz, které jste ochotni do zabezpečení vašeho koupacího jezírka vložit.

Máte-li malé děti, rozhodně popřemýšlejte o důkladném oplocení celého jezírka. Výška plotu by měla být minimálně 80 cm a rozhodně by tam neměla chybět vrátka, která by měla být uzamykatelná.

Velmi dobrou volbou je vytvořit účinnou bariéru z rostlin. K tomu se výborně hodí například rákosí nebo popínavé či trnité rostliny, které děti spolehlivě odradí. Výhodou bariéry z rostlin je, že ji můžete kdykoliv bez větších problémů změnit nebo úplně zrušit.

Pozornost věnujte také povrchu na okraji jezírka. Kvůli bezpečnosti je lepší volit betonové dlaždice s bezpečnostní protiskluzovou úpravou. Ty lze samozřejmě koupit v různých barvách a velikostech. Pokud jde o břeh, ten by neměl být příliš strmý. Je lepší volit břeh s postupným vstupem do vody. To oceníte také při výstupu z jezírka.

Pokud máte opravdu velkou zahradu a v ní i koupací jezírko větších rozměrů, zauvažujte nad koupí bezpečnostního systému. Dnes na trhu můžete sehnat jezírkový alarm, který signalizuje pád osoby či zvířete do jezírka.

Nezapomeňte zajistit také veškeré postavené můstky či lávky, které dotvářejí celkový vzhled jezírek a vlastně celé zahrady. Nepodceňujte zabezpečení ani u miniaturních jezírek. I tady totiž může číhat velké nebezpečí.

Ovšem nejdůležitější radou, kterou byste rozhodně měli 100% dodržovat, je nikdy, ale opravdu nikdy nenechávat děti v blízkosti jezírka bez dozoru!

Datum: 16.12.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.