Aktuality

Čistá voda v jezírku

Čisté jezírko

Čisté jezírko

Udržet v koupacím jezírku čistou vodu a přitom v něm zachovat biologickou rovnováhu není nijak snadné. Například během horkých letních dnů se budete muset potýkat s přemnoženými řasami a sinicemi, pro které je právě toto počasí ideální. Naštěstí existuje několik zajímavých pomocníků, kteří vám s touto problematikou efektivně pomůžou. Těmito pomocníky jsou filtrační systémy.

Filtrační systémy jsou nezbytné i v případě, že jste se rozhodli chovat v koupacím jezírku ryby. Jezírková filtrace vám pomůže odstranit z vody pevné částice. Dále odeberou z vody nepotřebné živiny, které by jinak sloužily jako potrava pro řasy a sinice.

Skimmer a gula patří mezi ty nejdůležitější produkty, které byste měli vlastnit, pokud chcete udržet své jezírko čisté. Rozdíl v těchto dvou zařízení spočívá v tom, že skimmer je tzv. hladinový vysavač, a slouží tedy k odstranění nečistot, které plují na hladině, jako jsou například listí, tráva nebo pyl z rostlin. Skimmer funguje tak, že čerpadlo vytváří vír, který do skimmeru nasává vodu z hladiny jezírka. Veškeré nasáté nečistoty jsou pak zachyceny ve filtračním koši. Pokud je vaše koupací jezírko větších rozměrů, určitě si pořiďte skimmerů větší množství.

Pomocí guly jsou v jezírku odstraňovány nečistoty ze dna. Nečistotami se v tomto případě myslí především nahromaděný kal, který by jinak mohl nastartovat hnilobné procesy, které velmi výrazně dokáží zhoršit kvalitu vody ve vašem koupacím jezírku. Tyto nečistoty jsou odváděny potrubím do šachty mimo nádrž, kde je voda přehnána filtrem. Gula tak představuje jednu z nejdůležitějších součástí filtračního systému, bez které se vám čistá voda v jezírku podaří jen stěží udržet.

Díky těmto dvěma prostředkům dokážete udržet ve vašem koupacím jezírku biologickou rovnováhu a čistou vodu, ve kterém bude radost se koupat.

Datum: 31.7.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.