Aktuality

Zvelebte své jezírko vodotryskem

Voda tryskající z vodotryskuSvoji zahradu můžete doplnit o krásný vodotrysk, který je vhodný jak do zahradního, tak i koupacího jezírka. Díky vodotrysku bude vaše zahrada vypadat zajímavě a dodá vaší zahradě romantičnosti.

Vybudování vodotrysku není příliš náročné. Nejdříve je nutné vyhloubit jámu, do které musíme zapustit nádobu. Na dno položíme čerpadlo s filtrem. Na svislý výtok z čerpadla je pak nutné nasadit trubku. Na tuto vyčnívající trubku pak nasadíme trysku, chrlič či fontánku. Zakoupit si můžete také trysku, která vytváří různé efekty, od gejzíku až po vodní kouli. Záleží tedy pouze na vašem uvážení a stylu zahrady.

Nutné je také vyřešit přívod elektřiny. Nádobu je pak nutné zakrýt kovovou či plastovou mříží s okénky, na kterou pak naskládáme větší či menší kamínky, aby nebyla tato nádoba vidět. Rozhodně by nebylo vhodné, aby vám nádoba pokazila vzhled celé zahrady.

Vodotrysk pak seřídíme tak, aby voda nestříkala na oblast kolem jezírka. Kapající voda by totiž mohla vymlet trávník, který je kolem jezírka. Což by rozhodně nevypadalo hezky.

U vodotrysku je nutné zvolit také správné čerpadlo. Asi nejvhodnějším typem jsou pak vysokotlaká ponorná čerpadla. Nízkotlaká čerpadla pak využijete při filtraci jezírka.

Pokud se vám líbí, jak malé kapičky vody dopadají na vodní hladinu, tak si určitě musíte pořídit speciální trysku, která dokáže tento mlžič vyrobit. Aby ovšem mlžič fungoval, je nutné do nádrže zajistit plynulý přítok vody, a to z toho důvodu, že většina rozprášené vody se zpátky do oběhu nevrátí.

Speciálním typem je i tzv. pramenný kámen. Z něj voda netryská, jak je tomu u vodotrysku běžné, ale jen pomalounku stéká a vytváří tak dojem skutečného pramenu vody.

Pořízením vodotrysku do vašeho jezírka určitě neprohloupíte. Zahradě to totiž dodá jedinečného vzhledu.

Datum: 20.8.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.