Aktuality

Solární čerpadla

Solarní vodotrysk Palermo plusSolární čerpadla patří k novinkám na trhu. Čerpadla jsou nezbytnou součástí každého jezírka. Jde o mechanická zařízení, která nejčastěji bývají poháněna jiným strojem. Nejčastěji motorem. U solárních čerpadel je pohonem sluneční energie.

Využívání solární energie je v dnešní době velice moderní záležitostí. Pokud chcete, aby ve vašem jezírku byla krásná a průzračná voda, nemusíte se spoléhat pouze na elektrická čerpadla. Stejného výsledku jako s elektrickým čerpadlem dosáhnete se solárním čerpadlem

Abychom vás přesvědčili k pořízení solárních čerpadel, zmíníme vám hlavní přednosti těchto zařízení. Tato čerpadla pracují se stejnou intenzitou jako elektrická čerpadla. Dále jsou odolná vůči vysokým teplotám a různých chemickým a fyzikálním vlivům. Některé druhy čerpadel jsou opatřena zařízením, která brání chodu čerpadla na sucho.

Začne-li svítit sluníčko, čerpadlo začne automaticky čerpat a vodu. Kromě toho se začínají nabíjet akumulátory. V okamžiku, kdy je sluníčko pod mrakem, čerpadlo vydrží pracovat další 3 hodiny. U většiny solárních čerpadel je také možné nastavit jejich výkon.

Pokud máte v koupacím jezírku také rybičky, dochází zejména v letních měsících ke snížení obsahu kyslíku ve vodě. Proto je dobré zakoupit solární provzdušňovač. Čerpadlo se umístí mimo nádrž. Přes silikonovou hadičku se pak dá do jezírka dopravit potřebný kyslík.

Velice praktický je solární modul s multifunkčním podstavcem. Ten se zasune do země a díky kulovému kloubu se otáčí za sluncem.

Solární čerpadla vám mohou také pomoci zvelebit vaši zahradu a dodat jí zajímavého a netradičního vzhledu. Pomocí přiložených výtlačných trubek a 4 a více tryskových nástavců je možné vytvořit různé fontány či přes hadici vytvořit jedinečný vodní chrlič.

Solární čerpadla je možné využít nejen ve vašich koupacích jezírkách, ale své uplatnění najdou také v různých odvětvích hospodářství.

Datum: 1.7.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.