Aktuality

Výhody koupacího jezírka oproti klasickému bazénu

jezirka-koupaci_koupani-v-zahradeKoupací jezírka si získávají stále větší oblibu u lidí, kteří chtějí do svých zahrad přinést kus přírody a zároveň mít prostor pro relaxaci a osvěžení. Na rozdíl od klasických bazénů kombinují krásu přírodního prostředí s možností plavání v chemicky neošetřované vodě.

Výhod má koupací jezírko oproti bazénu mnoho. Níže v článku si můžete přečíst alespoň o některých z nich.

1. Ekologické a přírodní čištění vody

Koupací jezírka fungují na principu přirozené filtrace vody prostřednictvím vodních rostlin a mikroorganismů. Tyto přírodní filtrační systémy čistí vodu bez použití chemikálií. Přírodní filtrace je šetrná k životnímu prostředí a nezatěžuje vodní ekosystém chemickými látkami. Navíc plavání v jezírku bez chemikálií je příjemnější pro pokožku a oči.

2. Nízká údržba a nižší provozní náklady

Koupací jezírko vyžaduje minimální údržbu. Přirozený ekosystém, který tvoří rostliny, voda a mikroorganismy, se o sebe stará sám. Údržba spočívá hlavně v občasném prořezávání rostlin a odstraňování spadaného listí. Jelikož zde nejsou nutné chemické přípravky, náklady na provoz jezírka jsou nízké.

3. Přírodní vzhled

Koupací jezírka vypadají jako přírodní vodní plochy a dokonale zapadají do krajiny. Jsou navržena tak, aby působila jako součást přírody, který přitahuje různé druhy zvířat, jako jsou vážky, ptáci a obojživelníci. Rostliny v jezírku podporují biodiverzitu a vytvářejí prostor pro život dalších organismů. Jezírko tak přispívá k ekologické rovnováze zahrady.

4. Zdravotní benefity

Plavání v přírodním koupacím jezírku bez chemických přísad je šetrnější k tělu a zdraví, čímž přináší lepší zážitek z plavání pro celou rodinu. Koupání v čisté vodě podporuje přirozené zdraví pokožky, snižuje riziko podráždění a alergických reakcí.

5. Celoroční funkčnost

Koupací jezírko může být krásným prvkem vaší zahrady po celý rok. Na jaře a v létě slouží k plavání a osvěžení, zatímco na podzim a v zimě může být estetickou dekorací zahrady, případně se dá využít i jako přírodní kluziště, pokud zamrzne.

Datum: 11.10.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.