Aktuality

Jak si zkrášlit koupací jezírko pomocí mostu

koupaci-jezirka_mostKoupací jezírka jsou nádherným prvkem zahrady, který přináší přírodní krásu a klid do venkovního prostoru. Přidání mostu přes jezírko může tento prostor ještě více zkrášlit a zvýšit jeho estetickou hodnotu. Kromě toho, že vám most budou sloužit jako úchvatný designový prvek, má ještě jednu výhodu. Bude vám poskytovat praktický přístup k různým částem jezírka, ke kterým byste se např. při čištění jezírka velmi špatně dostávali.

Z jakých materiálů si můžete most postavit?

Dá se říct, že most můžete postavit za všeho, co vás jen napadne. Pamatujte ale na to, že by vybraný materiál měl ladit s ostatním materiálem, který jste v blízkosti koupacího jezírka použili.

  1. Dřevěný most: klasický dřevěný most je oblíbený díky svému přírodnímu vzhledu, díky kterému dobře zapadne do zahradního prostředí. Pokud se o něj budete pravidelně starat a ošetřovat ho proti vlhkosti a proti škůdcům, vydrží vám v dobrém stavu řadu let.
  2. Kamenný most: kamenný most přináší rustikální a robustní vzhled. K výhodám patří především dlouhá životnost a nízké nároky na údržbu. Na druhou stranu ale musíte počítat s vyšší cenou a velkou hmotností.
  3. Kovový most: na rozdíl od kamenného mostu ten kovový nabízí moderní a elegantní design. Takovýto most se vyznačuje vysokou odolností a nízkou údržbou, kterou se myslí především snaha o ochranu proti korozi.
  4. Bambusový most: snažíte-li se ve své zahradě vytvořit zdání exotiky, můžete na stavbu mostu použít bambus. Ten má sice poměrně nízkou životnost a vyžaduje poměrně hodně péče, ale na druhou stranu se jedná o ekologický materiál, který se snadno instaluje. Vaše zahrada tím získá ten pravý exotický vzhled.

Abyste ještě zvýšili estetickou hodnotu mostu, můžete ho ještě decentně ozdobit. Použít můžete např. truhlíky s květinami, různé malé sošky nebo třeba i lampičky, které budou most i jezírko pod ním během noci krásně osvětlovat.

Datum: 30.7.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.