Aktuality

Vysavače pro čištění koupací jezírka

Bazénový vysavačPéče o koupací jezírka je poměrně náročná činnost. Dáno je to především jeho velikostí. Zatímco malé okrasné jezírko vyčistíte od nečistot během pár hodin, u koupacího jezírka budete potřebovat i několik dní. Naštěstí existují různí pomocníci, kteří vám s čištěním pomohou.

K nejtěžším pracem, které musí při kvalitní péči o koupací jezírko provádět, patří určitě čištění dna. To se doporučuje dělat 1x za rok, popř. za dva roky. Zatímco u menších jezírek můžete vodu zcela odčerpat a dno pořádně vyčistit, u koupacích jezírek vodu neodčerpáváte. A když tak jen část, většinu necháváte. S odstraňováním nečistot na dně jezírka vám v tomto případě jedině kvalitní jezírkový vysavač.

S jeho pomocí ze dna koupacího jezírka snadno odstraníte kal, odumřelé části rostlin nebo zbytky rybího krmiva. Přitom se nemusíte bát, že zároveň s nečistotami dojde k odstranění také kamínků či štěrku, které jste do jezírka schválně umístili. Moderní jezírkové vysavače jsou vybaveny gravitačním (či separačním) filtrem, který tomu zabrání.

Součástí jezírkových vysavačů jsou také různé nástavce, s nimiž bude práce ještě jednodušší. Existují např. nástavce, se kterými vyčistíte nečistoty mezi kameny. Další vám pak pomohou s odstraněním řas. Důležitou součástí vysavače je také teleskopická tyč, se kterou odstraníte nečistoty i ze břehu koupacího jezírka.

Jakmile skončíte s vysáváním, je potřeba vyprázdnit separační filtr jezírkového vysavače a dobře ho omýt. Tak budete mít vysavač připravený k dalšímu použití.

Jezírkový vysavač si ale nemusíte rovnou kupovat, můžete si ho také jen vypůjčit. To je výhodné především pro ty, kteří jezírko čistí jednou do roka. Pokud je ale jezírko hodně zatěžováno (zvlášť, pokud v něm také chováte ryby), je potřeba dno jezírka čistit častěji. V tom případě bude jistě výhodnější investovat do koupi vlastního vysavače.

Datum: 13.11.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.