Aktuality

Vysavače pro koupací jezírka

Koupací jezírko

Koupací jezírko

U jezírek, které jsou určeny primárně, je potřeba se starat o kvalitu vody daleko více, než u okrasného jezírka. Jedním z možných pomocníků, které můžete při udržování čisté vody v jezírku využít, je vodní vysavač.

Díky jeho pomoci dokážete mnohem jednodušeji odčerpat usazeniny a bahenní kal usazený na dně koupacího jezírka. Sací možnosti jezírkového vysavače navíc šetří práci i při vypouštění kalu a distribuci sedimentů do míst k tomu určených.

Jezírkové vysavače oceníte především v případě velkých jezírek, ke kterým ty koupací rozhodně patří. U velkých jezírek není totiž vůbec snadné zachytit veškeré nečistoty jako jsou zbytky rostlin, spadené listí, nafoukaná tráva apod. pomocí skimmeru. Navíc, pokud v jezírku chováte také ryby, je dno jezírka často znečištěno také jejich výkaly a zbytky jídla, které ryby nestačí pozřít.

Veškeré tyto nečistoty se usazují na dně jezírka, kde mohou způsobit řadu nepříjemností. Nánosy nečistot ovlivní správnou cirkulaci vody, čímž se snižuje její kvalita. Navíc, pokud nedojde k jejich brzkému odstranění, začnou hnít a následně uvolňovat do vody nežádoucí látky. Ty jednak znečišťují vodu v jezírku, jednak jsou také velmi nebezpečné pro živočichy obývající koupací jezírko. Proto je velmi důležité v pravidelném intervalu tyto nečistoty odstraňovat.

Jezírkový vysavač vám s tímto úklidem může velmi pomoc. Výhodou je, že jeho použití je velmi univerzální. Můžete ho využít nejen v jezírku s hladkým povrchem, ale i tam, kde máte na dně kamínky či valouny. Jezírkové vysavače bývají vybaveny speciálními nástavci, které kamínky nevysají. Kdyby k tomu ovšem přece jen došlo, je tu ještě jedno speciální zařízení. Jedná se o separační filtrační systém speciálně určený pro oddělení kamínků, který zaručuje, že i v případě nasátí kamínků nedojde k poškození vysavače.

Datum: 10.12.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.