Aktuality

Vstup do koupacího jezírka

Molo u koupacího jezírka

Molo u koupacího jezírka

Při plánování stavby koupacího jezírka je potřeba myslet na celou řadu věcí. Je důležité znát dopředu umístění jezírka, jeho rozlohu, tvar, materiál, který bude použit při stavbě té či oné části jezírka. V mnohém se stavba koupacího jezírka podobá stavbě toho okrasného, je ale několik věcí, které jsou pro koupací jezírko specifické. A nejde jen o koupací a regenerační část jezírka. Důležitou součástí každého koupacího jezírka je totiž vstup do jeho koupací části.

Možností, jak tuto nezbytnou část koupacího jezírka zrealizovat, je celá řada. Ať už se rozhodnete pro kteroukoliv variantu, důležité je, aby byl vstup do jezírka bezpečný. A z kterých možností můžete tedy vybírat?

Asi nejjednodušší variantou je žebřík, který stačí přidělat např. k dřevěnému molu nebo k pevnému břehu. Vybírat přitom můžete mezi kovovými a dřevěnými žebříky. U kovového máte větší jistotu, že vám bude sloužit řadu let. Dřevěný žebřík vám pak lépe zapadne do přírodně laděného prostředí, a pokud půjde o kvalitní výrobek, a i vy se o něj budete dobře starat, jistě vám bude rovněž sloužit řadu let.

Další možnosti vstupu do jezírka vyžadují pozornost už při jeho samotné výstavbě. Do jezírka se můžete dostat např. pomocí schodů. I tady si můžete zvolit, z jakého materiálu budou vyrobeny. Velmi pěkně budou vypadat např. dřevěné schody, obzvlášť v případě, pokud budou kombinovány s jinými dřevěnými prvky v jezírku, např. s molem nebo obložením. Schody si ale můžete nechat vyrobit z betonu nebo z kamene. Vždy byste měli volit takový materiál, který bude ladit s okolím jezírka.

Do jezírka se snadno a bezpečně můžete dostat také přes brouzdaliště. Stačí vyčlenit část jezírka, kde nebudou vysázené žádné rostliny. Pozvolný vstup do jezírka udělá radost jak neplavcům, tak malým dětem, které si mohou pod dozorem hrát ve vodě.

Datum: 14.11.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.