Aktuality

Náklady na výstavbu a údržbu koupacího jezírka a bazénu

Jezírko ke koupání

Jezírko ke koupání

Při rozhodování o tom, zda si nechat na své zahradě vybudovat klasický bazén nebo raději čím dál oblíbenější přírodní koupací jezírko, hrají jednu z klíčových rolí samozřejmě náklady. A to nejen na samotné pořízení a výstavbu, ale také na následnou údržbu.

Pokud jde o pořízení a výstavbu koupacího jezírka či bazénu, možná vás překvapí, že se jejich ceny příliš neliší. Cena se v tomto případě odvíjí od velikosti, požadovaného tvaru či hloubky vodní plochy. Náklady, které vynaložíte na pořízení skeletu jezírka či bazénu v případě, že by šlo o podobné rozměry a materiál, by byly srovnatelné. Na trhu lze samozřejmě narazit na levnější i dražší varianty, a to u obou vodních variant. Konečná cena se tedy odvíjí především od vašich přání a požadavků na rozměry, a samozřejmě i na tom, kolik jste vlastně ochotni do výstavby investovat.

Další velkou položku představuje kvalitní technika sloužící k čištění vody nejen v bazénu, ale také v koupacím jezírku. Mnozí majitelé koupacího jezírka se domnívají, že pokud vysázejí do jezírka vhodné rostliny, nebudou už muset řešit žádnou další techniku, která by měla sloužit k jeho čištění. Není to ovšem pravda. Jestli chcete, aby voda ve vašem přírodním koupacím jezírku konkurovala svou čistotou vodě v bazénu, budete se muset chtě nechtě s jistou technikou smířit.

Jednou z důležitých položek, na které se občas zapomíná, je cena vody. V tomto případě se její jako lepší varianta přírodní koupací jezírko, které se nemusí na zimu pokaždé vypustit a na jaře zase napustit, jako je tomu u klasického bazénu. To ovšem není tak docela pravda. Z koupacího jezírka se sice voda nevypouští, ale zato se z něj během horkého léta dost vody vypařuje. Proto je nutné čas od času koupací jezírko dopustit vodou. Na druhou stranu nikde není řečeno, že voda z bazénu se musí vyčerpat všechna, naopak, stačí odpustit jen její část.

Datum: 30.9.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.