Aktuality

Osvětlení jezírek

Osvětlení jezírka

Osvětlení jezírka

Jestli přemýšlíte o tom, jak byste mohli svou zahradu ještě více zkrášlit, přidejte do ní světelný prvek, se kterým vaše zahrada získá ve večerních hodinách novou, okouzlující podobu.

V dnešní době existuje velké množství světel určených konkrétně pro zahradní a koupací jezírka. S osvětlením, ostatně stejně jako se vším ostatním, by se to nemělo přehánět. Zvlášť pokud chováte v jezírku například ryby či jiné živočichy. I ti totiž potřebují svůj noční odpočinek, který byste jim měli dopřát.

Osvětlení pro jezírka mají svá určitá specifika. Při výrobě těchto zařízení se totiž musí brát v potaz náročnější exteriérové podmínky.

A jaké typy světel určené pro osvětlení jezírka existují? Přímo v jezírku můžete použít plovoucí nebo ponorná světla. Efektivní je i použití zahradních lamp, reflektorů, které umístíte na břeh jezírka. Krásně vypadají také svítící kameny.

Ať už zvolíte jakýkoliv typ osvětlení, vaše zahrada tím jenom získá.

Konkrétně pro jezírka jsou určená plovoucí světla, která splývají na hladině jezírka. Tato zařízení mohou být solárního i nesolárního typu a jsou vhodná do všech typu jezírek, bazénů i rybníčků.

U podvodních světel hraje důležitou roli výška jejich umístění a jejich samotná poloha. Uvádí se, že podvodní osvětlení by se mělo umístit 60 cm pod hladinu jezírka. Jako ideální řešení se někdy uvádí, že by měla být použita bodová podvodní světla, jenž tvoří rozptýlený barevný efekt nad hladinou.

Stejně jako zahradní osvětlení, plní i světla pro jezírka jak funkci estetickou, tak i praktickou. Osvětlení totiž zaručuje bezpečnost při vstupu a výstupu z jezírka. Osvětlení v jezírku jistě oceníte při večerním koupání, které si tak jedinečným způsobem můžete zpestřit.

Osvětlení zahrady má i své praktické výhody. Pokud světla umístíte tak, aby osvětlovaly cestičky, můžete si vychutnávat noční procházky zahradou, která pro vás jistě bude novým, úžasným zážitkem. Osvětlenou zahradu si užijete především v zimě.

Datum: 16.1.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.