Aktuality

Úprava vody v koupacím jezírku

Zahradní koupací jezírko

Zahradní koupací jezírko

Udržet v jezírku čistou a nezávadnou vodu není jednoduché. Jakým způsobem se voda v koupacím jezírku bude udržovat, byste měli vědět už při jeho plánování. Během stavby jezírka byste tak měli mít zohledněné všechny faktory, které budou ovlivňovat čistotu vody v jezírku. S údržbou vody vám už při realizaci jezírka pomůže odborník.

Na trhu dnes seženete také množství přípravků sloužících k odstranění nežádoucího zákalu vody, vodního květu a sinic z jezírka. Hlavně během teplých letních období narůstá počet jednobuněčných řas a sinic, které umožňují vznik zeleného zákalu vody. Některé přípravky dokáží zbavit jezírko tohoto problému i během několika hodin, a vaše jezírko tak bude opět čisté a průzračné. Tyto přípravky odstraní i vláknité řasy, které se vyskytují na fólii na dně jezírka.

Řasy představují jeden z nejčastějších problémů, se kterými se budete při čistění a udržování čisté vody v jezírku potýkat. Tento problém způsobuje především vysoký obsah živin ve vodě, především pak fosfor. K jeho odstranění se dá použít mnoho výrobků, většinou jsou ve formě granulí. Tyto přípravky se používají jak k okamžitému odstranění řas, tak i jako prevence. Prevence je při udržování čisté vody velmi důležitá. Pokud úpravu vody budete provádět uvážlivě a podle předepsaných instrukcí, podaří se vám ve vašem koupacím jezírku udržet čistou a průzračnou vodu.

Důležitým faktorem je také pH vody. Tento faktor je nezbytnou podmínkou zajištující bezproblémovou údržbu vody v koupacím jezírku. Pokud jde o ideální hodnotu pH, ta by se měla pohybovat okolo 6,5 – 8,0. Abyste mohli sledovat tuto veličinu, potřebujete pouze jednoduchý tester, který seženete v každém obchodě s bazény. K regulaci pH vody v jezírku slouží různé přípravky, které dokáží snížit jeho hodnotu. V případě, že naměříte nižší pH vody, snížíte jeho dávkování. Musíte mít přitom na paměti, že pH vody během dne kolísá, takže byste měli porovnávat hodnoty pH naměřené ve stejnou denní dobu.

Datum: 24.3.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.