Aktuality

UV lampy v koupacích jezírkách

Koupací jezírko

Koupací jezírko

Pokud vlastníte koupací jezírko, jistě ho chcete mít stále křišťálově čisté a průzračné. Abyste se takovýmto jezírkem mohli pochlubit svým příbuzným a známým, mělo by být vaše jezírko rozhodně vybaveno vysoce kvalitními UV lampami, které jsou skvělými spojenci v boji proti řasám. Jejich hlavním úkolem je totiž odstraňovat zelený zákal vody v jezírku, které způsobují právě jednobuněčné řasy.

Díky UV záření se vám podaří velmi účinně zlikvidovat a zredukovat plovoucí řasy a choroboplodné zárodky ve vodě. Řasy totiž představují velký problém pro všechna zahradní jezírka, tedy jak pro okrasná, tak především pro ty koupací. U koupacích jezírek jsou přece jenom požadavky na čistotu vody o něco vyšší než u jiných typů jezírek. Žádné koupací jezírko by se tedy bez prvotřídní UV lampy nemělo obejít. UV lampy zvyšují efektivitu čistění vody ve vašem jezírku, která si v ničem nezadá s čistotou vody v klasickém bazénu.

Co se týká montáže, UV lampa by měla být u klasických jezírek zapojena před mechanický filtrační modul, a to z toho důvodu, aby filtrace mohla zachytit shluklé řasy, které vznikají právě díky UV lampě. Nezapomínejte na to, že správně by UV lampa neměla být vystavena přímému slunečnímu záření ani žádným nepříznivým povětrnostním vlivům. Napojena by pak měla být minimálně 2,1 metrů od okraje jezírka. UV lampa se do elektronické sítě zapojuje teprve poté, když je zavodněný celý jezírkový okruh a filtr vodou. UV lampa by se také neměla spouštět v záběhu jezírka, ale až asi po 2 – 4 týdnech, kdy se vytvoří základní bakterie.

Údržba UV lampy není nijak složitá. Stačí vyjmout zářivku z pláště a vyčistit ochranné sklo hadříkem. V případě, že máte křemíkovou trubici, rozhodně ji nečistěte pomocí chemických čisticích prostředků.

Datum: 10.3.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.