Aktuality

Péče o koupací jezírko v únoru

koupaci-jezirko-zimaO koupací jezírko je samozřejmě nutné se starat po celý rok. Také na začátku roku je nutné věnovat koupacímu jezírku, jeho okolí pozornost, ale také přístrojům v jezírku velkou pozornost.

Pokud jste před zimou nestihli ostříhat dřeviny, které vám rostou u břehu jezírka, máte na začátku roku jedinečnou možnost to napravit. Kromě dřevin se můžete pustit také do zkrácení okrasné trávy, kterou sestříháte těsně nad nové výhonky, tedy přibližně na výšku dlaně. Pokud jste se rozhodli trochu pozměnit okolí koupacího jezírka, můžete se v tomto období pustit do korekce stávajících rostlin. Pomalu byste už měli také vědět, kterými rostlinami je nahradíte.

Jestliže je hladina vašeho jezírka zamrzlá a pokrytá vrstvou sněhu, měli byste ho občas odhrabat, aby sluneční světlo mohlo pronikat pod hladinu jezírka. Vzhledem k teplému počasí, které letos panuje a nedostatku sněhu, ale tento problém asi moc řešit nebudete.

Na co byste si měli dát velký pozor, jsou různá čerpadla, vzduchovací zařízení, topné těleso a další technické zařízení, které jste před zimou do jezírka instalovali. Měli byste se přesvědčit o tom, že vše funguje tak, jak má, a že tedy nemusíte nic opravovat.

Při kontrole těchto přístrojů ale můžete zjistit, že je vaše jezírko poškozené. Do jeho opravy se můžete pustit až na začátku jara, ale už dnes byste měli přemýšlet o tom, jak toto poškození napravíte. Nejčastějším problémem jsou praskliny u betonových nádrží. Tento problém lze ideálně odstranit vyložením jezírka jezírkovou fólií. Pokusit se můžete i o samotnou opravu betonu, ale je velmi pravděpodobné, že i když opravu provedete velmi pečlivě, dříve či později vám beton znovu praskne a voda vám bude dál unikat. Kvůli letošní velmi teplé zimě je ale velmi pravděpodobné, že k žádnému poškození nedojde a vy tak nebudete muset řešit další problém.

Datum: 7.2.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.