Aktuality

Koupací jezírko nebo bazén?

jezírko koupacíPokud máte rádi vodu a nechcete se během letních měsíců mačkat v nabytých aquaparcích nebo na koupalištích, kde je hlava na hlavě, možná přemýšlíte o tom, že si na svou zahradu necháte postavit bazén nebo koupací jezírko. Jak bazén, tak koupací jezírko mají své výhody a nevýhody. Pojďme si říct aspoň některé z nich.

Pokud jde o náklady, ty jsou v případě pořízení koupacího jezírka velmi podobné těm, které byste vydali na výstavbu bazénu. Ovšem koupací jezírko je o něco náročnější na obsluhu a údržbu. Zato nemusíte používat žádnou chemii, a i přesto je voda křišťálově čistá. Oproti tomu, u bazénu je chemie velmi důležitá, takže se bez ní neobejdete. Jezírko užijete také v zimě, kdy je možné na něm bruslit.

Na rozdíl od bazénu, do koupacího jezírka můžete zabudovat různé zajímavé prvky, jako například vodopád nebo vodotrysk. Dobrý architekt vám přitom dokáže navrhnout jezírko tak, aby odpovídalo vašemu stylu zahrady. Vaše zahrada tak může nést prvky například japonské zahrady, tradičního venkova nebo některého historického slohu. Na zahradě si také můžete nechat vybudovat speciální koupací jezírko pro děti, které obsahuje několik hravých prvků. Koupací jezírko do zahrady si samozřejmě nemusíte pořizovat jen kvůli koupání. Toto jezírko může sloužit také pouze jako zajímavá dekorace. A protože se v něm koupat nebudete, můžete do něj umístit různé živočichy, jako jsou ryby nebo třeba šneci.

Bazény jsou zase více vhodné pro zdatné plavce, kteří tak mohou nerušeně trénovat. Bazény také více oceníte v případě, že máte malé děti, pro které je možné nechat bazén uzpůsobit. Do bazénu je také možné nechat zabudovat osvětlení, čímž získáte romantické zákoutí.

Samozřejmě záleží na každém, co mu více vyhovuje. Pokud máte na zahradě dostatek místa, můžete toto dilema vyřešit i tak, že si pořídíte obě varianty.

Datum: 24.1.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.