Aktuality

Zazimování koupacího jezírka

Zazimujte své jezírkoVenku sice zatím panuje krásný podzim, ale v nejbližších dnech naši republiku zasáhne opravdu pravé zimní počasí a přijdou první mrazíky. Proto je důležité připravit vaše jezírko na „zimní spánek“ již teď.

Zazimování jezírka je nutné zvládnout ještě předtím, než budou první mrazíky. To dvojnásobně platí v případě, že se ve vašem jezírku nalézají sladkovodní ryby, které je nutné před zimou pořádně nakrmit a zajistit jim dostatečný přívod vzduchu. Postarat se musíte také o ostatní živé organismy, které se ve vašem jezírku nacházejí.

V zimě se velice často stává, že voda v jezírku zcela zamrzne. V takovém případě je nutné, abyste na některých místech led probořili a zajistili tak rybám v jezírku přívod vzduchu.

Pokud máte v jezírku nebo kolem něj rostliny, které by zimu nemuseli přežít, rozhodně byste je měli přemístit do jiného prostředí. Proto je dobré hned při výběru rostlin myslet na to, kterým rostlinám nevadí strávit zimu v jezírku, a které je naopak nutno přemístit. Dobré je si vybírat zejména takové rostliny, které jsou nenáročné jak na údržbu, tak i na celkové pěstování. Zejména se pak zaměřte na bahenní rostliny, které je nutné z jezírka vyndat, jinak by zimu nepřežily.

V případě, že se ve vašem jezírku vyskytují želvy, je nutné je určitě přemístit, protože by v chladné vodě a mrazivém prostředí rozhodně nepřežili. Jestliže máte v jezírku klasické akvarijní ryby, je nutné je také přemístit do domu do akvária.

Na první pohled se může zdát, že příprava jezírka na zimu je velice náročná. To však není pravda. O ty nejpodstatnější věci se stačí postarat jen jednou za čas a máte prakticky vyhráno. Stačí tomu věnovat jen trochu času. Určitě to bude stát za to.

Datum: 15.11.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.