Aktuality

Udržujte vodu v jezírku průzračně čistou

JezírkoPomalým tempem se nám blíží koupací sezóna. V posledních letech však obliba zahradních bazénů upadá. Naopak koupací jezírka získávají na popularitě. A není se čemu divit. Lidé stále více dávají přednost chemicky neupravenému koupaní.

Abyste se však mohli v koupacím jezírku kdykoliv ochladit, je nutné udržovat vodu co nejvíce čistou. Asi nikdo z nás nemá zájem se koupat v jezírku, ve kterém nalezneme spousty nečistot, jako je třeba popadané listí či mrtvý hmyz. Znečištění vody může být způsobeno mnoha faktory. Jde zejména o rozptýlení prachu a částí půdy, které se do vody dostanou zejména působením větru. Ovšem nemyslete si, že zakalená voda je automaticky zdravotně závadná. To je velký omyl, kterého se lidé často dopouští. Tato voda může být totiž naprosto v pořádku. To znamená, v biologické rovnováze.

Udržování průzračné vody není nijak zvlášť složité a namáhavé. Pro většinu majitelů jezírek to však představuje obrovský problém.  Proto je vhodné již při pořízení jezírka zároveň zakoupit též skimmery a vodní vysavače. Ty vám pomohou udržovat vodu stále čistou, bez nečistot.

Skimmery jsou zařízení, které pomáhají odstraňovat nečistoty z vodní hladiny. Ty zachytí většinu špíny, která se do jezírka dostane. Jde zejména o drobné větvičky, listí nebo prach z polí nebo silnic. Některé nečistoty však skimmery nezachytí, protože nasáknou vodu a směřují na dně jezírka. A právě teď přijdou na řadu vysavače. Tyto vysavače mají různou sací schopnost. Jaký typ, zda vysavač výkonnější či stačí obyčejný, záleží na daném typu jezírka. Nesmíme ovšem zapomínat ani na filtr, který je hlavní zařízení, které zbavuje koupací jezírko nečistot.  Tyto filtry se nejčastěji umísťují blíže k vodní hladině a to z toho důvodu, aby se s nimi lépe manipulovalo. Je totiž nutné čas od času provést očištění tohoto filtru. K čistotě jezírka přispívají nemalým dílem také vodní rostliny, které se v jezírku nalézají.

Datum: 13.4.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.